BiH
12

Sarajevo: Dom zdravlja Stari Grad bez grijanja

Piše: S. Č.
Ilustracija (Foto: Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Klix.ba)
Kako su za naš portal rekli iz Doma zdravlja Stari Grad, do prekida grijanja došlo je zbog kvara na 20 godina starom kotlu i grijnom sistemu, te se otklanjanje kvarova očekuje u skorijem periodu.

"U okviru predviđene rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja Stari Grad trebala je biti adaptirana i rekonstruirana i kotlovnica sa grijnim sistemom. Međutim, taj projekt je odgođen, pa se u zimu ušlo nepripremljeno, što je na kraju dovelo i do toga da u Domu zdravlja Stari Grad nema grijanja", za Klix.ba je rekao glasnogovornik ove ustanove Zlatko Viteškić.

Kako je istakao, JU Domovi zdravlja Kantona Sarajevo je ipak osigurala novac za rješavanje ovog problema, ali se trenutno kasni zbog tenderske procedure, odnosno čekanja isteka žalbenog roka na odabir najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na postavljanju nove kotlovnice. Pomenuti žalbeni rok ističe naredne sedmice i ako ne bude žalbi očekuje se što skoriji početak radova i završetak istih u što kraćem vremenskom periodu

Dodaje kako se objekat trenutno zagrijava alternativnim putevima.

"Prostorije ordinacija i intervencija zagrijavaju se električnom energijom, odnosno klimama, konvektorima i grijalicama, a tako će biti do osposobljavanja sistema centralnog grijanja. Radi se i na tome da se za prostorije čekaonica gdje se duže zadržavaju pacijenti, kao što su pedijatrija i porodična medicina, osiguraju grijna tijela koja koriste električnu energiju, tako da će i taj problem biti riješen", rekao je Viteškić.

Iz Doma zdravlja Stari Grad mole sve korisnike usluga za strpljenje i razumijevanje uz napomenu da zbog postojećeg problema neće biti ugrožen proces rada.