BiH
0

Sarajevo: Christian Schwarz Schilling posjetio MDD "Merhamet"

FENA
U sklopu obilježavanja 95 godina od osnivanja, Muslimansko dobrotvorno društvo (MDD) „Merhamet“ dodijelit će specijalno priznanje Christian Schwarz Schillingu.

Tim povodom, Schilling je večeras posjetio ovo društvo te razgovarao s predsjednikom Hajrudinom Šahićem i njegovim saradnicima o jubileju „Merhameta“, te Schillingovoj svesrdnoj pomoći BiH u toku agresije i njene postratne izgradnje.

Christian Schwarz-Schilling je dobitnik ovog priznanja prvenstveno za izvanredne akcije koje je provodio u Njemačkoj i cijeloj Evropi za pomoć BiH u toku agresije na BiH. Tim akcijama pomoći preko „Merhameta“, stigle su tone hrane, odjeće i drugih potrepština u našu agresijom devastiranu zemlju.

Šahić je, čestitajući mu na ovom priznanju, izrazio trajnu zahvalnost Schillingu koji je, kako je kazao, učinio jako puno za naš narod i našu državu.

„Nadu i optimizam nam ne može niko oduzeti. BiH će biti država po mjeri svih građana koji je vole. Uvijek ćete biti rado viđen gost, sve dok traje naša organizacija trajat će i zahvalnost za sve što ste učinili za nas i za građane BiH“, kazao je Šahić.

Christian Schwarz-Schilling je, zahvalivši se na pozivu, kazao kako mu je zadovoljstvo što je tu jer je u teškim vremenima imao veoma dobru saradnju sa „Merhametom“.

„Merhamet je za mene ostao u najboljem sjećanju i po pitanju pomoći za stanovnike ove zemlje. Tu se naši ciljevi koje smo sebi postavili dodiruju. Uvijek sam se trudio da pružim pomoć tamo gdje mogu“, kazao je Schilling izrazivši nadu da će ova veza biti održana.

Večeras će u Sarajevo stići i drugi laureat Victor Jakovich - prvi američki ambasador u BiH.

Specijalna priznanja ovim će laureatima biti dodijeljena sutra na svečanoj akademiji MDD "Merhamet" u Narodnom pozorištu.