BiH
26

Sarajevo: Ambasadori Kuvajta, Libije i Saudijske Arabije zasadili lipe

Klix.ba
U Aleji ambasadora danas su zasađene još tri lipe, a zasadili su ih Nasser Almotairi, ambasador Države Kuvajt u BiH, Hani Abdullah Mominah, ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, i Arebi S.A.Halloudi, ambasador Države Libije u BiH.

Ambasadore su u Aleji, u ime načelnika Ibrahima Hadžibajrića, dočekali Diana Salihbegović, sekretar organa državne službe i Slobodan Nikolić, savjetnik načelnika.

Salihbegović je ambasadore pozdravila u ime načelnika i kazala da joj je drago što je baš njoj pripala čast da danas sadi lipe sa trojicom ambasadora.

"Ovo je samo jedan mali doprinos lokalne zajednice uspostavljanju i nastavku dobrih odnosa sa ovim zemljama. Ovo je istovremeno i pozivnica ambasadorima da se i po isteku mandata vrate u Stari Grad i uvijek su dobrodošli", kazala je Salihbegović.

U ime ambasadora obratio se Nasser Riden Thamer Almotairi, ambasador Kuvajta, koji je kazao da današnji čin sadnje simbolizira i predstavlja dubinu odnosa između njihovih zemalja i BiH.

"Mi smo svi jako posvećeni u unapređenju uzajamnih veza na svim poljima. Koristim priliku da pozovem načelnika Općine Stari Grad i njegove saradnike da posjete naše zemlje", kazao je Almotairi.

Projekat Aleja ambasadora pokrenut je 2002.godine, a obuhvata prostor duž rijeke Miljacke, od Bentbaše do Kozije ćuprije. Šetnica je čitavom dužinom asfaltirana. Dužina Aleje je cca 2.800 m i broj sadnica sada iznosi 153.