BiH
0

Saradnja univerziteta iz Sarajeva i Bayerna

FENA
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić primio je danas grupu profesora Univerziteta za javnu upravu i pravnu sigurnost iz Bayerna čiji je domaćin u višednevnom boravku u BiH Fakultet za javnu upravu Sarajevo.

Jurišić ih je upoznao o historiji i multikulturalnoj karakteristici grada Sarajeva, ustrojstvu i nadležnostima Grada te poslijeratnom razvoju Sarajeva.

"Vaš univerzitet u Bayernu može mnogo pomoći našem fakultetu za javnu upravu koji treba iznjedriti stručne i obrazovane buduće kadrove u javnoj upravi. U tom smislu razmjena profesora i studenata naša dva univerziteta može biti vrlo korisna, a posebno za naše studente koji trebaju učiti iz iskustava njemačke uprave", rekao je dogradonačelnik Jurišić koji je profesorima iz Njemačke zaželio ugodan boravak u glavnom gradu BiH.

Prijemu je prisustvovao i Munib Tahirović, direktor Fakulteta za javnu upravu, koji je uime Fakulteta zahvalio Gradu Sarajevu što je ugostio profesore Univerziteta partnera iz Njemačke, saopćeno je iz Službe za informiranje Grada Sarajeva.