Građani gube strpljenje
57

Saobraćajni haos u centru Sarajeva zbog renoviranja tramvajskih šina

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Kako je bilo i za očekivati, rekonstrukcija tramvajske pruge na dionici od Skenderije do Marindvora izazvala je saobraćajni haos u centru Sarajeva.

Stotine automobila stvaraju “čep” na raskrsnici kod Higijenskog zavoda, a najveći problem predstavlja samo jedna traka na dionici od okretaljke na Skenderiji prema Marindvoru.

U istim problemima su i korisnici javnog gradskog prijevoza koji moraju koristiti GRAS-ove autobuse, koji također upadaju u gužve. Iz GRAS-a su saopćili da su osigurali dovoljan broj autobusa kao zamjenu za tramvaje, ali im problem predstavlja to što je u promet puštena samo jedna, krajnja lijeva saobraćajna traka.

Iz GRAS-a su naglasili da je neophodno da se u promet pusti još jedna traka te da MUP osigura saobraćajne policajce koji bi regulirali saobraćaj na kritičnim mjestima.

Iako vozačima, kao i korisnicima javnog gradskog prijevoza, već ponestaje strpljenja, ovakva situacija će potrajati još dva do dva i po mjeseca, ako sve bude išlo prema planu, u što je opet teško povjerovati, s obzirom na prethodna iskustva.