CIK BiH
0

Sankcionisano 10 osoba zbog nepravilnosti na biračkim mjestima

FENA
Centralna izborna komisija BiH danas je, nakon provedenog postupka utvrđivanja odgovornosti, donijela odluke o sankcioniranju 10 osoba koje su bile angažirane za rad na pojedinim biračkim mjestima u Zenici i Orašju (Donji Žabar) u vrijeme održavanja općih izbora 2010. godine, sopćeno je iz CIK-a.

Zbog počinjenih nepravilnosti na biračkom mjestu sankcija zabrane angažiranja u organima nadležnim za provedbu izbora na period od četiri godine i kazna od 200 KM izrečena je Enveru Hamziću, Mustafi Isakoviću, Semizu Piviću, Emini Skopljak, Draginji Pavlović, Milanu Gajiću, Aleksandri Novaković i Željku Marjanoviću, dok je Avdiji Aličehajiću i Smiljani Stjepanović, kao predsjednicima biračkih odbora, izrečena kazna od 500 KM i također zabrana angažiranja u organima nadležnim za provedbu izbora na period od četiri godine.

Ukupno je do sada sankcionirano 69 osoba angažiranih za rad na biračkom mjestu, dok Centralna izborna komisija BiH nastavlja aktivnost analize rada tijela za provedbu općih izbora 2010. godine.