BiH
13

Sankcionisane osobe koje prodaju robu na ulazima i izlazima tržnica

FENA
Kantonalni tržišno-turistički, komunalni i veterinarski inspektori su u periodu od 29. novembra do 12. decembra provodili timske kontrole nad obavljanjem bespravnog prometa, koji se vrši na ulazima i izlazima objekata KJKP "Tržnice pijace" d.o.o.

Nadzori su provedeni na području četiri gradske općine, kao i općinama Ilidža i Vogošća.

"U skladu s nadležnostima i ovlaštenjima koje su definisane Zakonom o inspekcijama Federacije BiH, tržišno-turistički inspektori su u navedenom periodu podnijeli 27 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka kod nadležnog suda, te izuzeli robu kojom je izvršen prekršaj u vrijednosti od oko 3.500 KM - kazala je Feni stručna saradnica za informiranje Kantonalne uprave za inspekcije poslove Sarajevo Vildana Bosno.

U okviru ovih aktivnosti, dodala je, komunalni inspektori evidentirali su osobe koje su izvršile zauzimanje javne površine bez prethodno pribavljenog odobrenja nadležnog organa, te u tri slučaja donijeli rješenja o upozorenju, protiv tri prekršioca podnijeli zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, a u jednom slučaju izdali prekršajni nalog u iznosu od 500 KM.

-Veterinarski inspektori su zbog obavljanja bespravnog prometa sankcionisali deset prekršilaca, potiv kojih su djelovali izdavanjem prekršajnog naloga - kazala je Bosno.

Timske kontrole provedene su uz asistenciju pripadnika MUP-a KS, a u suradnji sa KJKP "Rad" na svim lokalitetima, nakon inspekcijskih nadzora, izvšeno je uklanjane i odvoz otpada.