BiH
0

Sanjin Bećiragić novi direktor programa TV1

FENA
Sanjin Bećiragić
Sanjin Bećiragić
Sanjin Bećiragić, dugogodišnji urednik i novinar, koji je do sada obnašao funkciju zamjenika odgovornog urednika Informativnog programa TV1, postavljen je na mjesto direktora programa ove televizijske kuće.

Iz PR službe ove medijske kuće podsjećaju da je TV1 s radom počela prije pola godine i u proteklom periodu uspostvila je dinamičnu shemu informativnog programa; pokrenula 15 projekata vlastite produkcije namijenjenih svekolikim interesima publike, a nove emisije su u pripremi.

"Osnovni koncept NEWS televizije koji podrazumijeva dinamičnu shemu emitiranja vijesti i informativnih društveno-političkih sadržaja je konstanta koju nećemo mijenjati", kazao je Bećiragić nakon imenovanja na ovu fukciju.

Dodao je da će tim TV1 nastaviti raditi najviše na vlastitoj produkciji, a u prilog tome je pokretanje još jedne emisije "Vanjskopolitički magazin TV1", koja je startala ove nedjelje.

"Osim informativnog programa uskoro slijede ulaganja i u nove programske segmente. U pripremi su i emisije namijenjene djeci, trudnicama, zaljubljenicima u nogomet te stranim i bh. biznismenima", izjavio je Bećiragić koji će i dalje biti angažiran kao urednik i voditelj "Intervjua TV1" koji je u programu srijedom u 20.10 sati.

Najavio je da će u programskoj shemi ove televizije biti i dva iznenađenja, ali o tim projektima nije htio govoriti dok ne budu premijerno prikazani.