BiH
2

Sanirane oštećene ploče u ulici Maršala Tita u Sarajevu

Klix.ba
U proteklih nekoliko dana radnici građevinske firme "Sela“ sanirali su oštećene ploče na trotoaru u Titovoj ulici na dijelu od spomen-obilježja "Vječna vatra" do BBI centra.

Za sanaciju ploča na pomenutoj lokaciji Općina Centar je iz budžeta izdvojila 14.584 KM.

Projekat sanacije realiziran je na osnovu okvirnog sporazuma o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar, kojeg je u ime Općine Centar potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme "Sela" d.o.o. Seadom Tutićem.

Iako je Direkcija za ceste Kantona Sarajevo prije nekoliko godina finansirala rekonstrukciju ploča u Titovoj ulici, pojavila su se oštećenja koja predstavljaju opasnost za pješake, naročito u zimskom periodu kada je tlo mokro i klizavo. S ciljem zaštite građana koji svakodnevno pješače na ovoj dionici, Općina Centar je pokrenula aktivnosti na sanaciji oštećenja.

Mesud Zimić, šef gradilišta firme "Sela" kazao je kako su planirani radovi okončani zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama.

"Radnici su okončali radove na sanaciji oštećenih ploča. Prvobitno su uklonjene dotrajale ploče, a zatim postavljena adekvatna podloga na koju su položene nove" dodao je Zimić.

Podsjećamo, na osnovu Okvirnog sporazuma koji Općina Centar Sarajevo ima sa građevinskom firmom "Sela“ o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području središnje sarajevske općine u 2016. godini, potpisan je ugovor u vrijednosti 257.57,38 maraka kojim je obuhvaćeno deset lokacija, a finansijska sredstva je obezbijedila Općina Centar.