BiH
0

Sanela Jenkins prisustvovat će komemoraciji u Srebrenici

Sarajevo-x.com
Sanela Jenkins
Sanela Jenkins
Sanela Diana Jenkins, počasna savjetnica predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Harisa Silajdžića, svjetski priznata humanistica i filantrop, prisustvovat će obilježavanju 15. godišnjice zločina počinjenog nad Bošnjacima 11. jula u Srebrenici.

Podsjećamo, Sanela Jenkins pružila je veliki doprinos utvrđivanju istine kada je u pitanju srebrenički genocid osnivanjem Klinike za ljudska prava na Univerzitu UCLA u Kaliforniji, čiji je prevashodni cilj istraživanje ratnih zločina počinjenih u BiH u periodu 92-95. Uspješna Bosanka organizatorica je mnogih međunarodnih konferencija koje su okupile veliki broj svjetskih zvaničnika, političkih stručnjaka i pravnika, ne dozvoljavajući na taj način da se zaboravi agresija na BiH te da se utvrdi odgovornost ratnih zločinaca.

Preko Fondacije koju je osnovala sa svojim roditeljima, a u znak sjećanja na mlađeg brata koji je dao život za odbranu BiH, Sanela Jenkins redovno pomaže socijalno ugroženim kategorijama stanovništva u BiH, bolnicama, djeci bez roditeljskog staranja...

Ova uspješna poslovna žena će se priključiti maršu mira koji 10. jula stiže u Srebrenicu.