"Djeca su moja slabost"
2

FOTO / Sanela Jenkins donirala garderobu djeci bez roditelja

Klix.ba
Sanela Jenkins
Sanela Jenkins
Najveća donatorica u Bosni i Hercegovini Sanela Jenkins obradovala je mališane u dječijim domovima u Goraždu, Mostaru i Zenici novom garderobom.

"Djeca su moja slabost. Kada bih imala čarobni štapić učinila bih da svako dijete na planeti uvijek bude nasmijano. Nažalost, realnost je drugačija", poručila je Sanela, iako ne voli komentarisati donacije namijenjene djeci.

"Mislim da svako od nas može na neki način pomoći djeci u potrebi i onoj koja rastu bez svojih najdražih, u vidu hrane, odjeće, lijekova...", dodala je ova žena velikog srca, čiji su saradnici djeci bez jednog ili oba roditelja odnijeli više od 500 komada odjeće.

Sanela ipak tvrdi da je svaka donacija namijenjena djeci mala.

Meldiha Tojaga, odgajateljica u Javnoj ustanovi Dječiji dom Mostar, u kojem živi 45 djece, kaže da je ova donacija od izuzetne važnosti.

"Danas sam imala čast da upoznam predstavnike Fondacije 'Sanela Diana Jenkins'. Oni su našim mališanima donirali novu i kvalitetnu garderobu, što nam je svakako od velike pomoći. O ovoj djeci država ne vodi dovoljno brige pa im mnogo toga nedostaje, ali zahvaljujući dobrim ljudima poput Sanele znaju da neko ipak misli na njih", kazala je Tojaga i dodala da osmijesi na licima djece sve govore.

Mališani iz Mostara su se obradovali poklonima
Mališani iz Mostara su se obradovali poklonima
"Ovo je velika radost za njih jer im nismo u mogućnosti kupiti novu odjeću i obuću, pa uglavnom koriste rabljenu robu", zahvalna je odgajateljica Tojaga. I djeca u Javnoj ustanovi Centar za socijalni rad Bosanskopodrinjskog kantona iz Goražda, kao i JU Dom-porodica u Zenici obradovala su se odjeći.

Osim ove donacije, Fondacija "Sanela Jenkins" je bolnicama u Sarajevu, Goraždu i Mostaru osigurala neophodne aparate. Značajna pomoć stigla je i u dječije selo u Goraždu, obnovljene su kuće povratnicima, selima su donirane sušare i hladnjače, a brojne su i pojedinačne donacije koje je ova fondacija uplatila bolesnima.