Milorad Pupovac, SDSS
0

"Sanadera je otpuhala bura"

FENA
Milorad Pupovac
Milorad Pupovac
Potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac komentirao je sinoćnju odluku Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) o brisanju Ive Sanadera iz članstva HDZ-a rekavši da je "Sanadera otpuhala bura".

Pupovac je u telefonskoj izjavi za Hinu spomenuo narodnu izreku "Ko sije vjetar, žanje buru", dodavši da je tako i Ivu Sanadera "otpuhala bura".

Za Pupovca, čija je stranka koalicijski partner HDZ-a u vladi, riječ je o odluci koja ima težinu i važna je za stabilnost vlade, budući da je Ivo Sanader, ocijenio je, htio destabilizirati hrvatsku vladu.

Koalicijski partner, predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a) Josip Friščić sinoć Hini nije bio dostupan za komentar o odluci Predsjedništva HDZ-a koje je sa 16 glasova za, tri protiv i dva suzdržana glasa donijelo odluku o brisanju bivšega premijera i počasnoga predsjednika HDZ-a Ive Sanadera iz stranke.

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je da je ta odluka donesena zbog nepopravljive štete i kršenja Statuta stranke.