BiH
0

Sanader: Mesić je pokazao da je privržen suvremenim vrijednostima

FENA
Premijer Ivo Sanader, komentirajući izjavu predsjednika Stjepana Mesića koju je jučer objavio internet portal Index, rekao je kako drži da je "predsjednik Republike Mesić pokazao svojim djelovanjem i onim što govori da je istinski privržen vrijednostima suvremene Hrvatske i Europe, a to su demokracija, sloboda, vladavina prava, poštivanje ljudskog dostojanstva i antifašizma, koji je ugrađen u temelje Hrvatske i Europe".

"Hrvatska je umorna od rasprava o prošlosti, i ako bi nam netko želio nanijeti zlo, bilo tko, onda bi nam stalno iznova nametao raspravu o prošlosti - tko je gdje bio i što rekao. Mislim da smo u Hrvatskoj svi konačno sazreli da se posvetimo sadašnjosti i budućnosti, ne zaboravljajući prošlost koja je bila krvava i teška, i prošlost podjela u hrvatskom nacionalnom biću", izjavio je premijer Sanader uoči komemoracije u Starogradskoj vijećnici, u povodu 7. obljetnice smrti predsjednika Franje Tuđmana.

"Čekam kad će doći vrijeme da se više nećemo opterećivati temama iz prošlosti - ne da je zaboravimo, nego da iz nje učimo i ostavimo je povjesničarima", napomenuo je premijer Sanader.