Reakcije HDZ BiH i HDZ 1990
0

"Sanader je otišao kao najveći"

Sarajevo-x.com
Foto: AFP/DDP/File
Foto: AFP/DDP/File
Nakon što je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanadar danas je podnio ostavku zbog ličnih razloga, oglasile su se i bh. stanke sa tzv. hrvatskih predznakom, HDZ BiH i HDZ 1990.

Predstavnici Hrvatske demokratske zajednice BiH kazali su da je ostavka predsjednika Vlade i HDZ-a Republike Hrvatske iznenadila sve u Hrvatskoj, regiji i šire.

"Iako odlazi, Ivo Sander je pokazao i dokazao da odlazi kao najveći. Ovaj čin povlačenja doktora Ive Sanadera, u trenutku najveće političke moći, je rijedak primjer u historiji politike", saopćili su iz HDZ-a BiH.

Ostavka hrvatskog premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera je potpuno neočekivana bila je i za HDZ 1990.

Kako je za Fenu izjavio glasnogovornik te stranke Veso Vegar, oni očekuje da će se dobri odnosi među ovim stranakama nastaviti kao i ranije.

"Nadamo se i očekujemo korektnu saradnju s HDZ-om Republike Hrvatske bez obzira na to tko će biti na čelu te stranke. Također, očekujemo i daljnju dobru saradnju s Vladom Republike Hrvatske na dobrobit cijelog hrvatskog naroda u BiH", kazao je Vegar.

Inače, Sanader se danas povukao s dužnosti u Vladi i stranci i uopće iz politike. Na vanrednoj konferenciji za novinare nije jasno obrazložio razloge povlačenja, ali je odbacio nagađanja da je bolestan. Sanader je kazao kako će koalicija za buduću premijerku predložiti Jadranku Kosor. Neslužbeno se doznaje kako će Kosor naslijediti Sanadera i na čelu HDZ-a.