BiH
0

Sanaciju OŠ "Vladislav Skarić" Općina Centar podržala sa 8.000 KM

Klix.ba
Na osnovu zaključka kojim je iz budžeta Općine Centar Sarajevo izvršena raspodjela sredstava za ustanove predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja, za OŠ "Vladislav Skarić" izdvojeno je 8.000 KM.

Novčana sredstva koja su dodijeljena na osnovu zahtjeva i potreba pomenute škole, te prema određenim kriterijima, iskorištena su za sanaciju ravnog krova iznad svlačionica i drugih prostorija uz fiskulturnu salu, te za završetak adaptacije sanitarija.

Prema riječima Hasibe Hasković, direktorice OŠ "Vladislav Skarić", finansijska podrška Općine Centar mnogo znači za razvoj i poboljšanje uslova rada, te unapređenje odgojno-obrazovnog procesa.

"Želim se zahvaliti Općini Centar i načelniku Dževadu Bećireviću na velikoj pomoći. Ova lokalna zajednica brine o svim školama na njenom području i nije prvi put da su nam izašli u susret. Novac je bio potreban za sanaciju dotrajalih prostorija u našoj školi. Imali smo veliki problem sa ravnim krovom u fiskulturnoj sali. Pukla je ploča, vjerovatno zbog pomjeranja tla, s obzirom da je na dijelu iznad sale aktivno klizište. Jedan dio je čak i prokišnjavao. Iskoristili smo donaciju Općine Centar i sanirali krov. Ostatak sredstava smo utrošili za adaptaciju mokrog čvora u našoj školi. To je posebno važno za djecu koja ostaju u produženom boravku", kazala je Hasković.