BiH
0

Sanacija spomen-obilježja u Novom Sarajevu

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Sporazum o sufinansiranju sanacije spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima na području općine Novo Sarajevo potpisali su danas načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Nedžad Ajnadžić, saopćeno je iz načelnikovog ureda.

"Prije četiri godine Općina je započela realizaciju projekta izgradnje spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima na području 18 mjesnih zajednica, međutim, tokom svih ovih godina došlo je do pogoršanja stanja na obilježjima tako da smo odlučili da ove godine, koliko možemo, saniramo dotrajale elemente", istakao je načelnik Koldžo.

Kantonalno ministarstvo za boračka pitanja finansijski je podržalo Općinu Novo Sarajevo, kako bi do 16. maja, njenog dana, zasad adekvatno sanirala dva spomenika u Pofalićima i Velešićima.

"Ovo je projekt koji zaslužuje svu našu pažnju jer se rekonstruišu, odnosno uređuju mjesta koja svjedoče o istini, o časnoj borbi i ljudima koji su časno branili Bosnu i Hercegovinu", rekao je Nedžad Ajnadžić, kantonalni ministar za boračka pitanja.