Saradnja Općine i Kantona
0

FOTO / Sanacija klizišta u ulici Kaptol vrijedna 230.000 KM

Sarajevo-x.com
Ulica Kaptol: Stepenice nisu sigurne
Ulica Kaptol: Stepenice nisu sigurne
Predstavnici Općine Centar i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo potpisali su krajem protekle godine ugovor za realizaciju prve faze sanacije klizišta u ulici Kaptol.

Projekt finansira Općina Centar sa 230.000 KM, dok je Zavod zadužen za njegovu realizaciju. U okviru pomenutog projekta planirana je sanacija vodovodne mreže, oborinske i fekalne kanalizacije, javne rasvjete te rekonstrukcija stepeništa koje je znatno oštećeno usljed klizanja tla.

Prema ugovoru, Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo će obaviti pripremne organizacione poslove, izvršiti odabir najpovoljnijeg ponuđača za izradu projekta kao i za izvođenje radova te vršiti nadzor realizacije poslova.

Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo je 10. januara 2011. godine objavio javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izradu glavnog projekta sanacije klizišta u Ulici Kaptol. Oglas je otvoren mjesec dana. Kako je kazao Fuad Babić, koordinator za sanaciju klizišta u Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo, uzrok nastanka klizišta na ovom lokalitetu je loše održavana infrastruktura komunalnih priključaka posebno kanalizacije, što je konstantnan problem sa kojim se srećemo kod pojave klizišta.

Za nastanak klizišta krivo loše održavanje
Za nastanak klizišta krivo loše održavanje
"Kada završimo sa planiranim procedurama, očekujemo tokom maja ili juna početak radova, kako bi projekt sanacije okončali tokom ove godine", kazao je Babić.