BiH
0

Sanacija dijela Nahorevske ulice

Sarajevo-x.com
U toku su radovi na sanaciji dijela Nahorevske ulice - od raskrsnice sa ulicom Hamida Beširevića do bolnice Jagomir, koji su počeli 22. septembra 2009. godine.

Projekat u vrijednosti 318.000 KM finansira Općina Centar. Za realizaciju i nadzor zadužena je Direkcija za ceste Kantona Sarajevo, dok je izvođač radova građevinska firma "Grakop" iz Kiseljaka.

Na dionici dugoj 565 metara radnici su uklonili stari asfalt i nasuli novi tamponski sloj. Slijedi postavljanje novih ivičnjaka s jedne strane ulice. Osim toga, zbog stabilizacije okolnog tla, u sklopu projekta bit će izgrađen i potporni zid dužine oko 30 metara. Po završetku tih radova cijela dionica saobraćajnice će biti asfaltirana. Rok za završetak radova je 60 dana.

Građevinska firma "Grakop" je sredinom septembra završila asfaltiranje slijepog makadamskog kraka dužine 150 metara koji pripada Nahorevskoj ulici između brojeva 250 i 258. Stanovnici tog dijela Mjesne zajednice "Pionirska dolina-Nahorevo" sada imaju uređenu saobraćajnicu široku tri metra. Vrijednost radova koje je finansirala Općina Centar iz svog budžeta iznosi 21.600 KM. Projekte sanacije i asfaltiranja oba dijela Nahorevske ulice uradio je Zavod za saobraćaj Građevinskog fakulteta u Sarajevu.