Zvonko Jurišić
0

"Samo se jedinstvom Hrvati mogu izboriti za svoja prava"

FENA
Zvonko Jurišić
Zvonko Jurišić
"Hrvatskoj stranci prava Bosne i Hercegovine prioritet je poboljšanje ustavnog položaja Hrvata u Bosni Hercegovini te smo zato podržali kandidaturu Martina Raguža za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Samo jedinstvom se Hrvati mogu izboriti za ostvarivanje svojih prava", kazao je predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić okupljenima na radnom sastanku te sranke u Ljubuškom.

Kako je priopćeno iz HSP-a BiH, nazočnima su se obratili i Petar Milić, predsjednik Glavnog stana HSP-a BiH, Vjekoslav Čamber, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa ZHŽ-a te Luka Pavlović, zastupnik u Skupštini ZHŽ-a.

Petar Milić je naglasio kako je HSP BiH stranka koja se najviše od svih stranaka zalaže za interese hrvatskog naroda u BiH te će u tom smjeru nastaviti i dalje djelovati.

"Našu snagu i odlučnost birači iz reda hrvatskog naroda već su prepoznali, a dokaz tome će biti rezultati listopadskih izbora", zaključio je Milić.

U svom obraćanju, ministar Čamber je naveo uspjehe rada Vlade ZHŽ-a, istaknuvši prije svega podizanje plaće prosvjetnim djelatnicima te velika ulaganja u infrastrukture školskih ustanova.

Čamber je također istaknuo snagu HSP-a BiH, kazavši kako je HSP stranka kojoj Hrvati s razlogom vjeruju jer upravo HSP BiH nikada nije izdao interese Hrvata u Bosni i Hercegovini.

S tim u vezi, Pavlović je u govoru istaknuo moralne i domoljubne principe Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju.