Djeca ponovo u klupama u Mostaru
0

Samo na području Drežnice nastava još nije počela

Piše: J.L.
Unatoč brojnim jučerašnjim spekulacijama i dezinformacijama, jutros je ipak počela nastava u mostarskim osnovnim i srednjim školama te na visokoškolskim institucijama u Mostaru.

Nakon dvije sedmice prinudnog odmora djeca su ponovo u školskim klupama. Samo učenici s područja Drežnice još nisu stekli uslove za nastavak rada.

Zbog nemogućnosti organiziranja prijevoza učenika i nastavnika s područja Drežnice nastava u Osnovnoj školi Drežnica neće biti održana ni sutra. U ostalim školama na području Mostara, kako nam je kazao ministar prosvjete, nauke, kulture i sporta HNK, Zlatko Hadžiomerović, danas je bio velik odziv učenika, osim u Osnovnoj školi za djecu s posebnim potrebama Mostar, Centru za djecu s posebnim potrebama Los Rosales te Osnovnoj školi Blagaj Gornji Vranjevići zbog neriješenog problema prijevoza.

U nekim školama su časovi skraćeni zbog nedostatka grijanja. O eventualnom početku nastave 22. februara u Osnovnoj školi Drežnica roditelji i učenici će biti pravovremeno obaviješteni.