BiH
0

Samir Rizvo dobitnik velikog zlatnog ordena Republike Austrije

FENA
Pomoćnik ministra sigurnosti BiH za međunarodnu saradnju i evropske integracije Samir Rizvo dobitnik je visokog odličja Veliki zlatni orden Republike Austrije koji predsjednik Republike dodjeljuje istaknutim prijateljima Austrije.

Ovo značajno priznanje Rizvi je u Beču uručila ministrica unutrašnjih poslova Republike Austrije Johanna Mikl Leitner.

Ministrica je naglasila da je dodijeljenim priznanjem nagrađeno Rizvino dugogodišnje djelovanje i predani rad na razvijanju dobrih odnosa dviju zemalja, BiH i Austrije, te Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Austrije.

Samir Rizvo ima dugogodišnje iskustvo rada u sigurnosnim strukturama BiH. Posljednjih devet godina obavlja dužnost pomoćnika ministra sigurnosti BiH za međunarodnu saradnju i evropske integracije.

U profesionalnim krugovima prepoznati su kvaliteti Samira Rizve koji je vodio i uspješno zaključio proces vizne liberalizacije za Bosnu i Hercegovinu. Bio je i član pregovaračkog tima BiH za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom koji je naša država potpisala 2008. godine. Samir Rizvo trenutno vodi niz projekata saradnje Ministarstva sigurnosti BiH sa Evropskom komisijom, a slovi za jednog od najupornijih aktivista u borbi protiv trgovine ljudima.