BiH
418

Samer Rešidat: Garancija uspjeha nije obećanje, već dokazan rad

Klix.ba
Polazišno mjesto Demokratske fronte u utrci za načelnika Općine Centar sinoć su bile prostorije Mjesne zajednice Šip-Betanija. Okupljeni građani su tom prilikom čuli programske smjernice za stvaranje učinkovitog ambijenta za poslovanje i život općine Centar te su izravno postavljali pitanja kandidatu za načelnika Sameru Rešidatu.

Predstavljanjem predizbornog programa Demokratske fronte, detaljnjim objašnjenjima o načinima rješavanja problema, Rešidat je rekao građanima u prepunoj sali da su svi njegovi prijedlozi u kratkom roku ostvarljivi.

"Kao uspješan poduzetnik i čovjek koji se apsolutno ostvario u poslovnom svijetu, stvorivši zaostavštinu na koju se mogu ugledati ostali kandidati koji iza sebe 'imaju rukovodeća, stranački dodijeljena mjesta', jedini je kandidat za načenika koji posjeduje menadžerske sposobnosti da doprinese razvoju općine Centar", stoji u saopćenju za javnost.

Rešidat je garantovao da će kao načelnik osigurati rješenje problema prijevoza Dom armije-Šip jer je to pitanje koje treba biti istaknuto kao prioritet ako su građani pokazali da je to u njihovom interesu.

Kako navodi, u budžetu ima novca čak i za kupovinu kombija koji bi prevozio građane dok se ne ostvari saradnja sa javim gradskim prijevozom.

"Vrijeme je da stanovništvo ove sarajevske općine shvati da su oni ti koji daju novac za budžet, a da načelnik sa tim novcem treba unaprijediti sredinu i olakšati život svih ljudi koji žive ili se zateknu na području te općine", piše u Rešidatovom saopćenju za javnost.

Kandidat za načelnika Općine Centar se posebno obratio i okupljenim penzionerima i naglasio da će direktnim i aktivnim učešćem u općinskim organima, te svojim iskustvom doprinijeti razvoju servisnih usluga za penzionere, jer su oni ti koji su godinama investirali u razvoj općine i to je dragocjenost koja se ne smije tek tako ostaviti nemilosti životarenja u trećoj deceniji.

"Kad bismo ostvarivim poslovnim idejama, uz olašavajuće pogodnosti prilikom samozapošljavanja, dali priliku da koriste općinske prostore za 1 KM naknade u prvoj godini, bez stranačkih komisija koje će na taj način častiti najpodobnije, uspjeh ne bi izostao" istakao ja Samer Rešidat, te nastavio, "stručnjaci koji bi nadzirali, a koji su već uposleni općinski službenici pomagali bi na tom putu uspjeha. Rezultati bi bili vidljivi već prve godine jer bi zapušteni prostori oživjeli, troškovi održavanja bi se sveli na minimun, zaposlili bi se mladi koji su na putu odlaska iz BiH, a cjelokupna slika bi se poboljšala. Nakon ostvarenih prihoda, povećala bi se naknada općini i vratio bi se uloženi novac, a stvorilo novo poslovno okruženje".

Rešidat se zahvalio se i zamolio ljude da poslušaju i druge kandidate, uvjere se u njihove namjere, pitaju ih za njihove poslovne uspjehe, dosadašnje angažmane i doprinos, pa da onda odluče dati svoj glas onome koji može uraditi sve ono što kaže. Zaključio je da garancija uspjeha nije obećanje, već dokazan rad.