BiH
0

Šamac: Srednjoškolci postavljaju pitanja o budućnosti

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Na centralnom trgu u Šamcu srednjoškolci iz tri opštine organizovali su akciju "Šuti i trpi", kojom su simbolično iskazali želju za boljim obrazovanjem.

"Ne želimo da protestujemo ni protiv jednog ministra, ni direktora škole, nego jednostavno protiv lošeg položaja", rekao je član Upravnog odbora mreže savjeta učenika Republike Srpske Saša Trivić i dodao da je simbol akcije bila plava traka preko usta koja predstavlja društvo koje ćuti, trpi i ne postavlja pitanja.

Učenici iz opština Šamac, Modriča i Vukosavlje tokom akcije nosili su transparente i prolaznicima simbolično postavljali pitanja o obrazovanju.

Trivić je rekao da je cilj akcije da se podstaknu vlasti da počnu razmišljati o budućnosti, o srednjoškolcima koji će ih naslijediti, jer učenici žele kvalitetniju budućnost.

Ovu akciju provode savjeti učenika Republike Srpske i mreže vijeća učenika kantona, a realizuje se u sklopu kampanje "Želimo znati" u organizaciji Mreže vijeća učenika BiH.

Akcija se provodi od danas do četvrtka, 19. aprila, u svim dijelovima BiH, a 26 i 27. aprila biće održana centralna manifestacija u Sarajevu.