BiH
4

Salkić u Zvorniku pozvao nadležne da zaštite povratnike i njihovu imovinu

Klix.ba
Ramiz Salkić
Ramiz Salkić
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske,Ramiz Salkić, boravio je danas u Zvorniku, a razlog posjete je bio zločin počinjen u Kozluku, gdje je u svojoj avliji ubijen povratnik Ahmet Hasanović.

Salkić je razgovarao sa predsjednikom Skupštine opštine Zvornik, Mersadom Mehmedovićem i načelnikom Opštine Zvornik, Zoranom Stevanovićem. Učesnici u ovim razgovorima su snažno osudili počinjeni zločin i pozvali pravosudne organe da adekvatno sankcionišu počinitelja.

Potpredsjednik Salkić je pohvalio brzu reakciju organa sigurnosti koji su u kratkom periodu uspjeli prikupiti dovoljno informacija za rasvjetljavanje počinjenog zločina. Salkić je iskoristio priliku da uputi još jedan poziv vlastima RS da prestanu sa huškačkom politikom protiv povratnika u ovaj entitet.

On je zahtijevao od nosilaca odgovornih funkcija u vlasti Opštine Zvornik da poduzmu sve neophodne mjere i spriječe moguće pogoršanje sigurnosne situacije i međunacionalnu netrpeljivost i zaštite povratnike i njihovu imovina.

Nakon sastanaka sa nadležnim nosiocima odgovornih funkcija, potpredsjednik Salkić je razgovarao sa povratnicima i njihovim predstavnicima i prisustvovao dženazi ubijenom Ahmetu Hasanoviću u Kozluku.