BiH
0

Salkić: Predugo su gazili naše dostojanstvo

FENA
U Domu kulture u Bosanskom Novom u utorak je Koalicija Domovina predstavila svoje kandidate za Narodnu skupštinu Republike Srpske, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Ramiza Salkića, kandidata za predsjednika/potpredsjednika entiteta Republika Srpska.

Kako je navedeno u saopćenju Koalicije Domovina, emotivni nastupi kandidata praćeni su aplauzima nekoliko stotina članova i simpatizera sedam probosanskih patriotskih stranaka okupljenih u koaliciju Domovina.

Obraćajući se prisutnima, Ramiz Salkić je istakao potrebu očuvanja dostojanstva građana BiH na predstojećim izborima.

"Predugo su gazili naše dostojanstvo. Bošnjaci su u toku rata bili žrtve genocida, a sada su žrtve diskriminacije. Naša djeca ne mogu pohađati nastavu na bosanskom jeziku. Naš se povratnik ne može zaposliti u javnim preduzećima i institucijama. Vrijeme je da to spriječimo. Ali, moramo prvo sami sebe početi poštovati da bi nas poštovao neko drugi. Zato, nemojte prihvatiti nemoralne ponude i uzeti od raznih mešetara koji vas obilaze samo pred izbore pedeset ili stotinu maraka za glas na izborima. Ne dajte svoje dostojanstvo. Glasajte svojom glavom i svojim srcem. Glasajte za one koji će vas zaposliti jer sve drugo su izmišljotine i laži", kazao je Salkić.

Podsjetio je da su stranke i pojedinci u okviru Koalicije Domovina, tragajući za najboljim rješenjima za izlazak Bosne i Hercegovine iz krize, osmislili ozbiljan plan ekonomskog oporavka povratnika u manji bh. entitet.

"Za naš opstanak u povratničkim mjestima, za opstanak Bosne i Hercegovine, neophodno je jačanje povratničke porodice, neophodno je jačanje ekonomije. Na izborima 12. oktobra trebamo biti spremni dati glas za sebe, za ljude koji će raditi za nas i našu budućnost. Nikada više nećemo dati glas drugima, koji poslije izbora zastupaju interese svoga naroda, a nas zaborave. Mi smo kreirali zajedničke multietničke izborne liste sedam probosanskih patriotskih stranaka pod imenom Domovina. Cilj nam je bio da odgovorimo potrebi očuvanja zemlje i mi ćemo to učiniti uz Božju pomoć", zaključio je Salkić.