Akcija Naše stranke
0

Sakupljeno 1.600 potpisa za uvođenje noćne autobuske linije

Sarajevo-x.com
Više od 1.600 građana Sarajeva stavilo je svoje potpise na peticiju za uvođenje noćne autobuske linije (Vijećnica - Ilidža) u Sarajevu tokom vikenda.

Potpisivanje peticije organizirao je Forum Naše stranke - Naši mladi, čijim volonterima ni decembarski minusi nisu smetali da tokom petka i subote ispred sarajevske Katedrale vrijedno volontiraju i animiraju građane na akciju koja će doprinijeti boljem kvalitetu života u bh. glavnom gradu. Inicijativa je naišla na pozitivne reakcije mladih Sarajlija.

Po ugledu na evropske metropole, mislim da bi i Sarajevo trebalo uvesti linije saobraćaja poslije ponoći, riječi su jednog od potpisnika peticije. Dio potpisa sakupljen je ranije putem online peticije na web-stranici Naše stranke www.nasastranka.ba.

Uvođenje noćne linije, kako je predloženo Inicijativom Foruma mladih Naše stranke – Naši mladi, podrazumijevalo bi saobraćanje autobusa svakih pola sata iza ponoći s početne stanice kod Vijećnice. Svoj online potpis na peticiju već je stavilo više od hiljadu i šest stotina bh. građana. Naši mladi pokazali su aktivnim zalaganjem i uključivanjem u političko djelovanje odlučnost da se bore za bolju budućnost.