BiH
0

Sajam na najvišoj nadmorskoj visini

ENI/Sarajevo-X
Pripreme za ovogodišnji Sajam turizma, hrane i opreme ''Vlašić Expo Tour'' , koji će od 16. do 18. juna održati na Babanovcu, ulaze u završnu fazu, potvrdio je novinarima Nihad Korić, direktor TZ SBK, na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Organizator sajma Turistička zajednica SBK najavljuje veliki broj sadržaja.

"Ovo je sajam koji se održava na najvišoj nadmorskoj visini. Riječ je o regionalnoj i međunarodnoj sajamskoj manifestaciji. Sajam je izložbeno – prodajnog karaktera. Ovog puta u mjesto montažne hale koristit ćemo tipske montažne objekte, dok će dio sajamskih štandova biti u holu hotela ''Babanovac''. – povtrdio nam je direktor TZ SBK, Nihad Korić.

Kako su zaštitni znak Travnika i Vlašića čuveni Travnički sir, te autohtona pasmina Tornjak, u okviru sajma bit će upriličeni ''Dani sira'' i izložba Tornjaka. Direktor Korić posebno ističe promociju turističkog prospekta SBK

''Posebno želim naglasiti veliku podršku koju smo dobili od načelnika općine Travnik Tahira Lende, a očekujemo podršku Ministarstva privrede SBK i Ministarstva trgovine F BiH, kao i TZ F BIiH.'' – kazao je direktor Korić.

Uz brojne sadržaje organizator sajma Turistička zajednica SBK, promociju web portala www.travnik-tourism.com.