Goražde
0

Sahranjen ministar Vladimir Nedimović

FENA
Vladimir Nedimović
Vladimir Nedimović
Uz prisustvo najbliže rodbine, prijatelja, saradnika te brojnih građana, u maloj sali Centra za kulturu Goražde u nedjelju je održana komemoracija povodom tragične smrti ministra urbanizma, prostornog uređenja i zaštite okoliša BPK-a Vladimira Nedimovića.

Najbližoj rodbini tragično stradalog ministra ovom prilikom brojni građani Goražda te zvaničnici izjavili su duboko saučešće a prisutnima se obratio premijer BPK-a Nazif Uruči.

"Izražavam duboko saučešće porodici Nedimović, rodbini i prijateljima. Vlada BPK-a ostala je bez svog uvaženog člana gospodina Vladimira Nedimovića. Njegova iznenadna smrt sve nas je duboko dirnula a posebno one sa kojima je dugo vremena radio i sarađivao", istakao je između ostalog premijer BPK-a pozivajući prisutne da odaju dužnu počast preminulom.

Komemoraciji su uz članove Vlade BPK-a prisustvovali i načelnici općina u sastavu kantona te načelnik općine Novo Goražde Dalibor Nešković kao i brojni gosti iz okolnih gradiva ali i Sarajeva, Beograda i drugih mjesta.

Vladimir Nedimović je dan ranije pronađen mrtav u svom gliseru na Drinskom jezeru a obdukcija je pokazala da je poginuo od povreda zadobijenih usljed udara glisera u manje riječno ostrvo.

U prisustvu velikog broja građana sahranjen je na porodičnom groblju u Donjoj Sopotnici, u općini Novo Goražde.