BiH
0

Sahrana Slobodana Miloševića ipak u Beogradu

FENA
Poslije cjelodnevnih spekulacija oko mjesta sahrane Slobodana Miloševića njegova porodica je odlučila da se sahrana održi u Beogradu, saznaje nezvanično B92.

Porodica preminulog Slobodana Miloševića ovlastila je potpredsjednika Socijalističke partije Srbije Milorada Vučelića da organizuje Miloševićevu sahranu.

Tijelo Slobodana Miloševića će sutra redovnom linijom JAT-a oko 15.30 sati biti dopremljeno u Beograd, potvrdio je i porodični advokat Zdenko Tomanović.

Tokom dana je mnogo izvjesnija bila opcija da Milošević bude sahranjen u Moskvi. Razlozi za to su bili novi sudski poziv Mirjani Marković, to što je mjesto na Novom groblju, koje su gradske vlasti ponudile za sahranu Miloševića, po mišljenju porodice Milošević, neadekvatno, a postojao je i razdor unutar porodice jer kćerka Marija želi da njen otac bude sahranjen u Lijevoj Reci u Crnoj Gori.

Danas u 18.30 tijelo Slobodana Miloševića prebačeno je iz haškog instituta u kome je izvršena obdukcija u mrtvačnicu na aerodromu u Amsterdamu, odakle će ga preuzeti porodica u srijedu.