BiH
0

Safet Halilović neće putovati na potpisivanje SAA

FENA
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović uputio je pismo predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Nikoli Špiriću u kojem ga obavještava da 16. juna neće putovati u Luksemburg na svečano potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA) s Evropskom unijom "radi smanjenja putnih troškova delegacije", saopćeno je danas iz kabineta Halilovića.

Halilović u pismu navodi da sa zadovoljstvom podržava proces integriranja BiH u Evropsku uniju i zajedno s drugima je činio sve što je u njegovoj moći da do toga dođe. Zato s radošću očekuje čin potpisivanja SAA.

"Međutim, iako se radujem tom događaju i s entuzijazmom očekujem aktivnosti i doprinos Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice na čijem sam čelu u provođenju Sporazuma, smatram da svečanom činu potpisivanja treba da prisustvuje, iz razloga ekonomičnosti, samo krug dužnosnika koji su u najužoj vezi s aktom potpisivanja Sporazuma. Zato, iako je bilo predviđeno da u Luksemburg putuju svi članovi Vijeća ministara BiH i neki drugi dužnosnici, smatram da moje, kao i putovanje još nekih ministara i funkcionera nije neophodno, te Vas obavještavam da radi smanjenja troškova putovanja delegacije odustajem od najavljenog puta, kao i drugi iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, kaže se u pismu ministra Halilovića predsjedavajućem Špiriću.