Ahmetović s Moonom
0

SAD će i dalje pomagati BiH

Sarajevo-x.com
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora SAD-a u BiH Patricka Moona.

Ministar Ahmetović i ambasador Moon razgovarali su o sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Ambasador je istakao da je zadovoljan saradnjom između Ministarstva sigurnosti BiH i Ambasade Sjedinjenih američkih država u BiH.

Sagovornici su izmijenili i mišljenja o saradnji policijskih agencija i tužilaštava. Ambasador Moon je istakao da je razmjena podataka ključni preduslov za efikasnu borbu protiv terorizma, organizovanog i svih ostalih vidova kriminala, te da BiH nije jedina zemlja koja se suočava sa ovim problemima, već da je to izazov s kojom se suočavaju mnoge zemlje u svijetu.

Ministar Ahmetović zahvalio se ambasadoru Moonu na dosadašnjoj nesebičnoj pomoći SAD-a našoj zemlji, a ambasador je naglasio kako će SAD i dalje biti prisutne u BiH i nastaviti sa pomaganjem našoj zemlji, kako sigurnosnim i policijskim snagama, tako i na putu naše zemlje ka euroatlanskim integracijama, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.