BiH
0

Šaćiragić ponovo generalni direktor Centrotrans Eurolinesa

FENA
Nadzorni odbor Centrotrans Eurolinesa na posljednjoj sjednici za generalnog direktora ove kompanije ponovo je imenovao Muhameda Šaćiragića na mandat od četiri godine.

Za izvršnog direktora Društva, Nadzorni odbor je, također na mandatni period od četiri godine imenovao Safudina Čengića.

Šaćiragić je čitav svoj radni vijek proveo u Centrotransu. U kontinuitetu od 1977. godine vršio je funkciju direktora u raznim nivoima u ovoj autoprijevozničkoj kompaniji. Posjeduje dobre menadžerske osobine koje je stekao kroz dugogodišnji rad u oblasti drumskog saobraćaja. Pobornik je uvođenja novih tehnologija, inovacija, edukacije i angažovanja novih mladih kadrova.

Čengić je jedan od vodećih poznavalaca i stručnjaka iz oblasti saobraćaja i saobraćajne regulative. U svom radu iskazao je dobre organizacijske i menadžerske sposobnosti u vođenju poslova kooperacija, redova vožnje, marketinga, turizma, koje uspješno obavlja u nesređenom tržištu u oblasti saobraćaja.

Zajedno s ostalim članovima Uprave, doprinio je uspješnom funkcioniranju Društva u svim njegovim segmentima i pozitivnom poslovanju u posljednje dvije godine, saopćeno je iz Centrotransa Eurolinesa.