Obavljeni intervjui
0

Sačinjena rang-lista kandidata za Odbor za žalbe građana

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Ad hoc zajednička komisija za provođenje procedure imenovanja Nezavisnog odbora i Odbora za žalbe građana, kao nezavisnih tijela policijske strukture BiH obavila je danas intervju s kandidatima koji su se prijavili na javni konkurs za provođenje procedure izbora Nezavisnog odbora i Odbora za žalbe građana.

Predsjedavajući komisije Adem Huskić je kazao za Fenu da se od 42 kandidata koji su aplicirali, 40 kandidata odazvalo na intervju, od čega 16 Bošnjaka, 12 Srba, 11 Hrvata i jedan iz reda ostalih. Što se tiče polne strukture, bilo je sedam žena i 33 muškarca.

  • Napravili smo rang-listu i mislim da možemo reći da imamo prijedlog za Parlament. Predložit ćemo devet kandidata u Nezavisni odbor i sedam kandidata u Odbor za žalbe građana, kazao je Huskić.

U Nezavisni odbor su predloženi: Bakir Dautbašić, Enes Obralija i Zijad Kadić iz bošnjačkog naroda, Viktor Dadić, Mato Jozić i Stanko Nuić iz hrvatskog naroda te Žiko Krunić, Ljubomir Kuravica i Dragan Savić iz srpskog naroda.

Za predsjednika Nezavisnog odbora predložen je Žiko Krunić, a za zamjenike Bakir Dautbašić i Mato Jozić.

U Odbor za žalbe građana predloženi su: Amela Bašić, Ermin Pešto i Hamida Karčić iz bošnjačkog naroda, Mate Miletić i Danica Berić iz hrvatskog naroda te Borislav Radić i Marijan Miličević iz srpkog naroda.

Za predsjednika Odbora za žalbe građana predložen je Mate Miletić, a za zamjenike Amela Bašić i Borislav Radić.

Prijedlog Ad hoc komisije trebao bi biti razmatran na sjednici Predstavničkog doma, odnosno Doma naroda PSBiH u srijedu i četvrtak.