BiH
134

Sabina Ćudić i Peđa Kojović novi potpredsjednici Naše stranke

Klix.ba
Sabina Ćudić
Glavni odbor Naše stranke je na sjednici koja se upravo završila u Sarajevu na mjesta potpredsjednika stranke izabrao Sabinu Ćudić i Peđu Kojovića. Potvrđene su i liste kandidata za predstojeće izbore, a nakon rasprave usvojene i politike iz oblasti ekonomije, zdravstva, obrazovanja i komunalnih politika.

"Horizontalno širenje je najvažniji pravac jačanja Naše stranke. Po svakom prijemu novih članova ramena su nam znatno šira i perspektive naše borbe znatno svjetlije. Moj stav je da energiju svakog novog člana treba kanalisati u skladu s poljem njegovih interesa i ekspertskih znanja. Ja sam u periodu koji je iza nas posvetila svoj rad na jačanju mladih snaga unutar Naše stranke. Mislim da će mladi članovi podići imidž Naše stranke u javnosti i znatno pomoći našim provjerenim snagama da se uspostavi jedna nova dinamika u našem radu i prije i poslije izbora", kazala je Sabina Ćudić.

Peđa Kojović je kazao da je Naša stranka najvažnija politička organizacija u Bosni i Hercegovini zato što nije nikada izdala svoje principe, i poručio članovima Glavnog odbora da ostanu nepokolebljivi i u vremenu koje slijedi i nosi ogromne izazove.

"Mi u Našoj stranci moramo razgovarati o novim političkim pravcima, o hrabrosti da se bavimo politikama koje će možda na početku biti nepopularne, ali su potpuno pravedne i ispravne. Mi jedini imamo snage baviti se pitanjima kojima se drugi boje baviti, i upravo na nama je odgovornost zbog toga” dodao je Kojović.