BiH
0

S Ban Ki-moonom danas će u Sarajevu razgovarati i Dodik

FENA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Generalni sekretar UN-a Ban Ki-moon danas će u Sarajevu razgovarati i s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Kako je najavljeno iz Dodikovog kabineta, sastanak je u 18 sati u Poslovnom centru UNITIC.

Prije sastanka s Dodikom, generalni sekretar UN-a imat će sastanak s predsjedavajućim Bakirom Izetbegovićem i članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Nebojšom Radmanovićem.

Potom će u zgradi Parlamentarne skupštine BiH imati sastanak sa članovima kolegija oba doma, a nakona toga će se obratiti zastupnicima i delegatima Parlamentarne skupštine BiH.

Programom prvog dana posjete Ban Ki-moona predviđeni su danas njegovi odvojeni sastanci s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom te njegovim zamjenikom, ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom.

Drugog dana posjete, u četvrtak generalni sekretar UN-a će zajedno s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem posjetiti Memorijalni centar u Potočarima.

Generalni sekretar UN-a dolazi u BiH na kraju posjete državama nastalim raspadom bivše Jugoslavije, i ovo je njegova prva posjeta BiH.