Silajdžić - Al Saud
0

S. Arabija zainteresovana za investiranje u BiH

Sarajevo-x.com
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je danas delegaciju Global Resources Investment Holdinga na čelu sa predsjednikom kompanije saudijskim princom Nawaf bin Mohamed Al Saudom koji boravi u dvodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Dr. Silajdžić se zahvalio na svemu što je Kraljevina Saudijska Arabija uradila za Bosnu i Hercegovinu tokom svih ovih godina, dodavši da treba nastaviti jačanje veza između dvije zemlje, pogotovo na ekonomskom planu. Također je razgovarano o potencijalima koje ima Bosna i Hercegovina i mogućnostima ulaganja za šta je princ Nawaf iskazao poseban interes. Silajdžić je istakao da je Bosna i Hercegovina zemlja bogata vodom i da postoje velike mogućnosti investiranja u energetski sektor, turizam i druge grane industrije.

Princ Nawaf obavlja i nekoliko visokih funkcija u oblasti sporta u svojoj zemlji, te se interesovao za unaprijeđenje saradnje i u ovom polju između Kraljevine Saudijske Arabije i Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića.