BiH
0

Rycroft čestitao vijeću ministara BiH

FENA
Ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Rycroft čestitao je danas Vijeću ministara BiH kao i liderima šest najvećih političkih stranaka te visokom predstavniku za BiH usvajanje Akcionog plana implementacije Mostarske deklaracije i Deklaracije o preuzimanju obaveza za provođenje reforme policije radi parafiranja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, saopćeno je iz Ambasade Velike Britanije u Sarajevu.

Ambasador Rycroft također je čestitao Vijeću ministara BiH na odluci da sačini vlastiti okvirni plan za kreiranje i usvajanje zakona potrebnih za uspostavljanje dogovorenih državnih tijela na nivou BiH.

“Ovo je odličan primjer kako se konsenzus može postići čak i u vremenima političke krize”, rekao je ambasador Rycroft tokom današnje posjete Mostaru.

“Ipak, kompromis je samo jedan korak, sada se moraju i kreirati i usvojiti svi neophodni zakoni, kako bi BiH mogla brže nastaviti svoj put ka evropskim integracijama.

Više od 70 procenata građana BiH žele Evropsku uniju. Političari bi trebali zadovoljiti potrebe svojih građana i bez odgađanja im osigurati evropsku budućnost”, riječi su ambasadora Rycrofta.