BiH
94

RUTMAP: Prošetajte virtualno kroz Ilidžu

Klix.ba
Nakon uspješno implementiranog projekta mapiranja sarajevske općine Ilidže, jedan od vodećih gradskih vodiča, servis "Rutmap - interaktivna mapa" nastavlja virtualnu šetnju Sarajevom.

Rutmap-ov kreativni tim savremeni virtualni pregled ulica (street-view) nastavlja unaprijeđivati. Interaktivni servis koji korisniku, pored "šetnje", omogućava i lociranje i filtriranje objekata, proizvoda i usluga prema vlastitom interesovanju.

Prema riječima direktora Rutmap-a Elvira Salčinovića, općina Ilidža zajedno sa poduzetnicima prati nove trendove u prezentaciji i plasiranju vlastitih proizvoda i značaju integracije u ovakav vid promocije.

"Rutmap-ov servis omogućava detaljan prikaz ulica, obilazak turističkih atrakcija, pregled informacija o glavnim privrednim subjektima i proizvodima i uslugama koje nude, kao i zanimljivosti o atrakcijama, nazivima ulica sa brojevima, te brojne druge pogodnosti krajnjem korisniku prilikom pretraživanja. Upravo iz tog razloga je Općina Ilidža odlučila podržati projekat i resurse Ilidže prikazati kroz virtualnu šetnju od 360º", kazao je Salčinović.

Načelnik Općine Ilidža je istakao da je ova općina jedna od najprivlačnijih općina za strane investicije u Bosni i Hercegovini.

"Ovo je jedan od brojnih projekata koje je Općina podržala, ali je ujedno i jedan od najznačajnijih u polju online promocije jer naša politika za unapređenje i razvoj Općine prati i nove trendove u informaciono-tehnološkoj industriji. Naši resursi su prikazani na virtualnoj mapi koja služi i kao informativni servis javnog i privatnog sektora i znatno povećava vidljivost Ilidže", ističe načelnik Memić.

Rutmap je one-stop informacijski centar. Naš tim koji zapošljava mlado kreativno osoblje, svakodnevno prikuplja podatke i proširuje bazu. Gradske općine raspolažu izuzetnim privrednim i turističkim atrakcijama. Rutmap je izvrstan alat za isticanje tih resursa. Sistem omogućava filtriranje prema profilu korisnika. Investitorima pruža detaljne podatke o kompanijama/proizvodima, a turistima omogućava jednostavnu orijentaciju putem virtualne realnosti, odabir restorana, smještajnog objekta, prodavnice, servisnog centra...

Rutmap platforma općine Ilidža je dostupna ovdje.