BiH
0

Ruski ambasador podržao Prijedlog rezolucije potpredsjednika Kebe

Klix.ba
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo primio je danas ruskog ambasadora Alexandera Botsen-Kharchnka. U fokusu ovog sastanka bila je razmjena otvorenih mišljenja o pitanjima u Federaciji BiH, Bosni i Hercegovini i šire.

Kharchenko je dao je podršku Prijedlogu rezolucije koju je potpredsjednik Kebo predložio Parlamentu Federacije BiH, a koja se odnosi na pitanja učešća naših građana u oružanim sukobima u svijetu.

Ambasador Kharchenko je ocijenio da će taj akt doprinijeti jačanju unutrašnjeg povjerenja u BiH i međunarodnog ugleda naše zemlje kao faktora mira i stabilnosti, saopćeno je iz Kebinog ureda.

Poptredsjednik Federacije BiH kazao je da ulaže velike napore kako bi se ključni problemi u Federaciji BiH i BiH rješili uz striktno poštivanje Ustava i zakona. Kazao je da ne smijemo dozvoliti inferioran odnos i održanje postojećeg stanja u zemlji, kako na sigurnosnom tako i drugim poljima unutrašnjo-političke scene, te hitno otkloniti sve barijere koje stoje na putu: stabilnosti i mira, te imidža naše zemlje na međunarodnoj političkoj sceni.

Kazao je, pored ostalog, da je obavio i obavlja razgovore sa svim relevantnim subjektima, te poduzeo inicijative i ostale korake, u skladu sa svojim ovlastima, kako bi postojeća situacija bila prevaziđena i kako bismo na međunarodnom planu bili ravnopravan partner u daljim naporima u održanju svjetskog dijaloga, mira i sigurnosti.