Krapinske Toplice
0

Rudar Nusret Arnautović na rehabilitaciji u Hrvatskoj

FENA
Teško povrijeđeni rudar Nusret Arnautović (58), koji je 14. marta stradao u nesreći u jami "Stranjani" Rudnika mrkog uglja "Zenica", jutros je nakon dvomjesečnog liječenja u Kantonalnoj bolnici "Zenica" transportovan na rehabilitaciju u Krapinske Toplice, Republika Hrvatska.

Ispraćaju Arnautovića prisustvovali su članovi uže porodice, a generalni direktor RMU "Zenica", Senad Sarajlić, izjavio je kako je Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama izabrana na preporuku ljekara.

“Ljekari su ocijenili da će se Arnautović upravo tamo najbrže oporavljati, a u osiguranju mjesta u bolnici pomogli su nam gospoda Sulejman Tihić i hrvatski premijer Ivo Sanader kojim se najiskrenije zahvaljujemo na učinjenim naporima da se pomogne našem rudaru“, izjavio je direktor Sarajlić.

Rudnik mrkog uglja "Zenica" dao je garanciju da će platiti troškove najmanje jednomjesečnog boravka Nusreta Arnautovića u Krapinskim Toplicama, a direktor Sarajlić izrazio je nadu da će preduzeću u tome pomoći i državne institucije.

U nesreći koju je uzrokovala eksplozija metana, život je izgubio rudar Almir Babić, dok je 14 rudara povrijeđeno, od čega pet teže.