BiH
0

Ručno rađeni radovi članova NVO altruista "Svjetlo" na Lucky Marketu

FENA
Polaznici "ArT LiNe" kreativne radionice NVO altruista "Svjetlo" upriličit će prodajnu izložbu ručno rađenih radova na događaju Lacky Market, koji će biti održan 5. novembra u Domu oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Polaznici "ArT LiNe" kreativne radionice maštom i radom stvorili su mnoštvo unikatnih radova, darove za drage osobe, kao što je keramika, svilene marame, slike na staklu, ukrasni ramovi i šolje, svijećnjaci, mirisni sapuni i svijeće, kutijice za nakit, magneti, ogrlice, čestitke, ručno bojane figure.

Iz NVO Svjetlo navode da ta prodajna izložba za njih ima višestruki značaj.

Bit će to prilika za promociju stvaralaštva mladih s umanjenim sposobnostima i prikupljanje novca koji će biti usmjeren za kupovinu materijala za kontinuirani rad "ArT LiNe" kreativne radionice.

Ističu da će to biti i svojevrsna nagrada polaznicima radionice i prilika za darivanje članova koji su u stanju socijalne potrebe u povodu Kurban-bajrama.

Asocijacija kreativaca organizira drugu ediciju Lucky Marketa pod sloganom "Work not charity". Prva edicija uspješno je završena u oktobru u Centru za kulturu u Jelićevoj ulici.