BiH
0

RS: Svi putni pravci osim Čemernog prohodni

SRNA
Glavni putni pravci na području istočnog dijela Republike Srpske (RS) prohodni su, osim prevoja Čemerno, i stalno se čiste, a u nekim mjestima palo je i do pola metra novog snijega, rekao je Srni vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća "Putevi RS" Nedeljko Knežević.

"Na prevoju Čemerno mašine rade u punom kapaciteti i vjerujem da će tokom dana, ukoliko to vjetar i sniježni nanosi budu dozvolili, put ponovo pročišćen i pušten u funkciji. Međutim, sve će zavisiti od vremenskih uslova", rekao je Knežević.

Što se tiče ostalih putnih pravaca, kaže Knežević, situacija je nepromijenjena u odnosu na juče. 

"Činjenica je da je pao novi snijeg i da vjetar puše i nanosi nove količine snijega, ali preduzeća koja se bave zimskih održavanjem puteva trude se da sve putne pravce održe prohodnim", rekao je Knežević.

On je ocijenio da je situacija u istočnoj Hercegovini teška zbog novog snijega koji je pao, ali da se se ekipe za održavanje puteva trude da putevi i tu tom dijelu Republike Srpske budu prohodni, barem jedna kolovozna traka. 

"Apelujem da se na put ne kreće bez neke prijeke potrebe i da se dozvoli zimskih službama da maksimalno brzo mogu da reaguju i da se dodatno angažuju i da barem putni pravci žile kucavice budu prohodne", rekao je Knežević.