BiH
0

RS: Sugestija borcima da ne plaćaju RTV pretplatu

FENA
Boračka organizacija Republike Srpske danas je sugerirala borcima da odustanu od plaćanja RTV pretplate za BHT zbog, kako su saopćili, činjenice da je u jučerašnjem dnevniku BHT1 objavljen "tendeciozan i neizbalansiran prilog o godišnjici stradanja 200 vojnika JNA, koji su 15. maja 1992. godine stradali na Brčanskoj Malti u Tuzli".

Od Vlade RS-a i srpskih predstavnika u Vijeću ministara BiH i Parlamentarnoj skupštini BiH, Boračka organizacija RS-a traži da "to pitanje stave na dnevni red, kao i pitanje daljeg postojanja ove medijske kuće".

U saopćenju BORS-a ističe se da „nije potrebna posebna umješnost da se napravi tako tendeciozni prilog u kojem se preferira čin oslobođenja jednog grada, a gotovo u potpunosti zanemaruje stravičan masakr, zločin nad zločinima koji, da zlo bude veće, građani Tuzle slave kao dan oslobođenja".

Dodaju i da "televizija koja napravi takav prilog ne može da bude javni RTV servis svih građana i treba da se potpisuje kao bošnjačka televizija što zapravo i jeste".