BiH
1

RS: Stanovništvo pomaže u gašenju požara

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Republici Srpskoj aktivni su veliki požari na području Milića, Prnjavora i Šipova na čijem su gašenju angažovani pripadnici Civilne zaštite, vatrogasne jedinice i stanovništvo, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

U mjestu Dubnički most izbio je požar na deponiji smeća, koji su vatrogasci gasili od 12.00 do 12.40 sati, a u 16.55 sati iizbio požar u mjestu Pobuđe.

Nakon izlaska na teren vatrogasci su utvrdili da se radi o požaru većih razmjera koji se širio. Požar je zahvatio oko 15 hektara šume, voćnjaka i livada sa sakupljenim sijenom. Povrijeđenih nije bilo, a šteta će biti naknadno utvrđena.

Na lice mjesta izašlo je osam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila, a njima se priključilo oko deset mještana koji su učestvovali u gašenju.

U optšini Prnjavor, u mjestu Vrletnica-Prisoja i dalje je aktivan požar koji je izbio juče oko 20.45 sati i zahvatio oko četiri hektara niskog rastinja. Nema ugroženog stanovništva niti objekata.

U gašenju ovog požara angažovana su četiri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom, osam mještana i deset šumara.

Vatrogasci su na požarištu bili do 2.00 časa, a gašenje požara je prekinuto, kako se radi o veoma nepristupačnom terenu. Na licu mjesta su ostali šumari koji će pratiti stanje.

U opštini Šipovo, u mjestu Crni vrh, i dalje je aktivan požar koji je izbio juče oko 15.00 sati, a za sada nema ugroženih objekata niti povrijeđenih lica.

Požarom je zahvaćeno oko četiri hektara visoke šume, a u akciji gašenja učestvuje oko 50 ljudi - radnika Šumskog gazdinstva "Gorica" i vatrogasaca.