Nedeljko Čubrilović
0

RS obezbijedila novac za gradnju mosta na Savi, čeka Hrvatsku

SRNA
Nedeljko Čubrilović
Nedeljko Čubrilović
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je u potpunosti zadovoljan kvalitetom radova na Mahovljanskoj petlji, koja je u tehničkom smislu izgrađena na veoma zavidnom nivou.

Prema njegovim riječima, 20. jula biće otvorene finansijske ponude 10 kompanija koje su prošle proces pretkvalifikacije i tada će biti poznat izvođač radova za dionicu autoputa Prnjavor-Doboj, a radovi bi mogli da počnu već mjesec dana po izboru.

Kada je riječ o projektu gradnje mosta na Savi, Čubrilović je rekao da se očekuje ekspeditivnost kolega iz Zagreba da bi gradnja mosta počela na proljeće i podsjetio da je Republika Srpska već obezbijedila novac za gradnju i da već mogu početi pripreme tenderske dokumentacije.

Govoreći o "Željeznicama Republike Srpske", Čubrilović je istakao da će Vlada insistirati na prestruktuiranju ovog preduzeća, na racionalizaciji radnih mjesta i reorganizaciji. "Naš cilj je da stvorimo savremen i funkcionalan željeznički sistem", naglasio je Čubrilović.

On je rekao i da su "Pošte Srpske" nerentabilne, da imaju višak zaposlenih i manjak posla, ali da je Vlada spremna da ih podrži.

Podsjećajući da je Vlada donijela odluku da Savjet za razvoj Republike Srpske odobri potrebna sredstva za Aerodrom Banjaluka, da bi bili ispunjeni standardi za očuvanje statusa međunarodnog aerodroma, Čubrilović je izrazio uvjerenje da će sve biti završeno u roku i da će licenca biti sačuvana.