Milorad Dodik
0

'RS nije smetnja za ulazak u EU'

SRNA
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik odbacio je danas tvrdnje da je RS smetnja za ulazak BiH u EU, ali je istakao da nema tog puta koji bi mogao RS da dovede u poziciju da žrtvuje svoje vitalne interese i ustavnu poziciju koju ima u BiH.

"Evropski put BiH blokiraju oni koji žele da promijene Dejtonski sporazum i da Ustav BiH riješe vanustavnim sredstvima tako što će nametati određene reforme", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, RS, sadašnja Vlada i Narodna skupština ponašaju se u skladu sa Dejtonskim sporazumom i ne žele da se zbog kršenja Dejtonskog sporazuma dođe u pat poziciju.

"Oni koji su tražili priču o duhu Dejtona doveli su do blokade i to sigurno nije RS", rekao je Dodik i naglasio da se RS ponaša legalno i legitimno, da poštuje Ustav i Dejtonski sporazum.

On je dodao da oni koji žele da to promijene pričaju da RS, navodno, koči ulazak BiH u EU.

"RS je u prioritete stavila svoju poziciju i nema tog puta pa bio on i evropski koji bi mogao da RS dovede u poziciju da vitalne interese i svoju ustavnu poziciju koju ima u BiH žrtvuje za bilo šta, pa makar to bila i EU", istakao je Dodik.