BiH
0

RS: Naredne godine 1.555.000 KM za sportske saveze

SRNA
Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, prema prijedlogu budžeta za 2012. godinu, za sve sportske saveze, organizacije i klubove u Srpskoj u vidu tekućeg granta izdvojiće oko 1.550.000 KM.

Pomoćnik ministra za sport Goran Raca istakao je da Ministarstvo pravi određene planove i prioritete za finansiranje sportskih manifestacija koje su od interesa za Republiku.

"Veći dio sredstava raspodijelili bismo putem konkursa, i to je novina, i svi sportski kolektivi moći će da konkurišu za finansijska sredstva", precizirao je Raca novinarima u Banjoj Luci, nakon sastanka predstavnika sportskih saveza RS sa predstavnicima Ministarstva.

Predsjednik Odbojkaškog saveza RS Milutin Popović istakao je da ohrabruje činjenica da je u budžetu u ovom trenutku planirano više sredstava nego u prošloj godini.

"Realno je da sredstva koja su planirana nisu dovoljna za sport u RS, ali sportski savezi i klubovi, osim tih sredstava, moraju da iznalaze i druge mogućnosti - saradnjom sa lokalnim zajednicama, tražeći sponzorstvo, donatorstvo i tako dalje", rekao je Popović.

On je istakao da je Odbojkaški savez Srpske u toku ove godine realizovao planirane aktivnosti i dodao da je ovaj savez imao velike probleme sa porezima na dodatu vrijednost.