BiH
137

Rotaract Klub Sarajevo prvačiće iz 13 škola obradovao ruksacima i školskim priborom

Klix.ba
Rotaract Klub Sarajevo je u Osnovnoj školi Podlugovi organizovao je dodjelu ruksaka za prvačiće iz ove osnovne škole, u sklopu projekta Rotaract ruksak. Ruksake je djeci djelio poznati bh. glumac Moamer Kasumović.

Rotaract Klub Sarajevo podjelom ruksaka i školskog pribora ispratio prvačiće u njihovu prvu školsku avanturu, a radost prvačića iz Podlugova djelili su i njihovi vršnjaci iz 12 drugih škola sa rubnih područja Kantona Sarajevo.

U sklopu ovogodišnje akcije prikupljanja ruksaka, članovi Rotaract Kluba Sarajevo uspjeli su obezbjediti kompletan školski pribor i ruksake za 750 prvačića koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica i područja pogođenih poplavama u maju 2014. godine.

"Cilj projekta je bio omogućiti prvačićima iz socijalno ugroženih porodica i područja da sa osmjehom na licu zakorače u svoju prvu školsku avanturu, bez da se iko od njih osjeti manje vrijednim ili zapostavljenim. Veoma smo zadovoljni urađenim i dati ćemo sve od sebe da narednih godina obezbjedimo ruksake i pribor za prvačiće i iz drugih gradova", kazali su iz Rotaract Kluba Sarajevo.

Akcija "Rotaract ruksak" realizirana je isključivo na bazi donacija pravnih i fizičkih lica i sve donacije idu isključivo za troškove nabavke ruksaka. Sve ostale troškove logistike i organizacije pokrilo je udruženje i volonteri Rotaract Kluba Sarajevo.

Projekat "Rotaract ruksak 2015" podržali su Fondacija Hastor, TC Bingo, Raiffeisen Banka i Posao.ba.