BH Case Challenge 2009
0

Rok za prijavu 15. februar

FENA
Rok za prijavu studenata za učešće na BH Case Challenge 2009. koji će im osigurati mjesto u finalu Balkan Case Challenge 2009. je 15. februar.

BH Case Challenge je predtakmičenje iz oblasti rješavanja studije slučaja, koje kroz fond Austrian Development Cooperation osmu godinu zaredom organizuje WUS Austria, zajedno sa SUS-om BiH.

Ova manifestacija omogućava odabir 50 najboljih studenata iz BiH koji će prezentirati zemlju i njen akademski kvalitet na finalnom takmičenju.

Odabrani studenti prolaze kroz intenzivni trening, nakon kojeg učestvuju u takmičenju i predstavljaju vlastita rješenja iz četiri različite discipline: Business Case Competition, Law Moot Court, Model European Council, Information Communication Technology (ICT) Case Competition.

Sve troškove potrebne za angažman studenata u okviru ovog takmičenja snose WUS Austria i SUSBiH.

BH Case Challenge bit će održan 9.-10. maja u Sarajevu. Pobjednici takmičenja se kvalifikuju za veliko finale koje će biti održano od 6. do 11. jula u Beču.

Za prijavu, kao i za više informacija o samom takmičenju, potrebno je posjetiti web stranicu Balkan Case Challengea www.bcchallenge.org, registrovati se te popuniti online aplikaciju.