BiH
22

Roditelji preminule Selme Hajdarević: Ne koristite našu tragediju za obračunavanja na UKCUS-u

Klix.ba
Hadžem Hajdarević
Hadžem Hajdarević
Hadžem Hajdarević i njegova supruga Amra Sulejmanović-Hajdarević, roditelji preminule Selme, reagovali su na istupe Kliničko-univerzitetskog centra u Sarajevo.

"Svojim saopćenjem za javnost objavljenim 12. juna 2014. godine u ovdašnjim medijima, kao i ranijim javnim istupima, te konferencijom za štampu održanom početkom maja ove godine, menadžment KCUS-a okomljava se na prof. dr. Kemala Dizdarevića te time, očito, na krajnje bešćutan i, medijski, manipulatorski način nastoji skrenuti pažnju javnosti i istražnih organa sa katastrofalnih propusta u liječničkom tretmanu naše kćerke Selme 7. decembra 2013. godine, zbog čega smo i podnijeli Krivičnu prijavu protiv dijela uposlenika na Kliničkom centru", navode Hajdarevići.

"Vrlo je neprimjereno i antietično našu porodičnu tragediju, izazvanu konkretnom liječničkom neodgovornošću, propustima i nestručnošću, dovoditi u ikakvu vezu sa prof. dr. Kemalom Dizdarevićem i koristiti za besprizorna interpersonalna razračunavanja na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu", dodaju u saopštenju.

Oni su podnijeli krivičnu prijavu protiv šest ljekara Univerzitetskog Kliničkog centra u Sarajevu (UKCS) zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo nesavjesno liječenje što je, tvrde, dovelo do smrti njihove 26-godišnje kćerke Selme Hajdarević.